dilluns, 12 de gener del 2009

Barack Obama (Taller de premsa)

Barack Obama, el nou president dels Estats Units és el primer president afroamericà. Va nèixer a Honolulu el 4 d’agost de 1961, polític nord-americà. President electe dels Estats units després d’ocupar el cárrec de senador per a l’estat d’Illinois. És el cinqué legislador afroamericà dels Estats units .

La seva carrera política va començar a l’any 1996 quan va ser elegit senador del tretzé districte de Illinois. Al 2001 va recolzar la proposta del governador republicá George Ryan, sobre regulacions de dies de paguament de préstecs i regulació de práctiques abusives. Al 2003 patrocina i dirigueix unánimament la producció de controlar el perfil racial. Senador dels Estats units, va ser investit senador el 4 de gener del 2005.

La seva Campanya presidencial va començar quan:
  • El 10 de Febrer del 2007 anuncia la seva candidatura per la presidencia dels Estats units. La campanya va recaptar 58 millions de dolars,nord-americans durant la primera meitat del 2007.
  • El 4 de març va empatar amb Clinton. En els mesos de, abril, maig, juny va guanyar les eleccions en els estats de Carolina del nord,Oregón i Montana.El 19 de juny es va convertir en el primer candidat presidencial.El 4 de novembre Barack Obama va obtenir el 64% dels vots electorals i es va convertir en el president numero 44 dels Estats units.

Maica