dijous, 21 de maig del 2009

Tieboudienne (Recepta del Senegal). Ummmmmmm!!!

Jo sóc de prop de Dakar (Senegal) i la Tieboudienne és el plat del meu país que més m'agrada. El voleu provar? Doncs aquí teniu la recepta:

Ingredients
Arròs: 500 grams
Peixos: 500 g
Peix sec: 100 g
Col verda, 1 Pastanaga, 1 iuca, 1 Ceba: 1 Albergínia, 1 llimona
Oli: 1 / 4 l
Concentrat de tomàquet: 100 grams, sal, all (1 / 4 dent) i pebre (sec)

Preparació
1 - Matxucar l'all, la meitat d'un paquet de julivert, sal, pebre (en gra o en pols), una mica de pebre (sec).
2 - Netejar el peix, la picada de 3 o 4 llocs i els forats en el farciment preparat.
3 - Escalfeu l'oli en una olla, tirar la ceba, la sal, el tomàquet diluït en aigua després de 2 minuts, col locar el peix i cuini a foc lent una mica (uns 5 minuts).
4 - Afegir mig litre d'aigua i escorces vegetals, coure durant una hora.
5 - Quan les verdures estan cuites, retireu i els peixos i alguns salsa.
6 - En la resta de brou de, descartar el rentat d'arròs, cobreixi i cuini 15 minuts.
7 - Servir l'arròs en un plat calent, acompanyat de verdures i peix.