dijous, 28 de maig del 2009

La cura contra la ceguera. (Taller de premsa)


Uns joves britànics desenvolupen el primer tractament mundial contra la causa més comú de la ceguera: la Degeneració Macular Asociada a la edat(DMAE). A partir de l’ús de les cél·lules mare és podría començar a fer servir abans de l’any 2015.
La DMAE es una malaltia de l’ull ocasionada per la degeneració o deteriorament de la màcula, una capa groguenca de teixit sensible a la llum que és troba al centre de la retina i proporciona la agudesa visual que permet a l’ull percebre detalls. El tabaquísme, l'edat avançada, l'alt nivell de colesterol i la hipertensió arterial són factors habituals que provoquen DMAE, una malaltia que pateixen mes de 20 millions de persones a tot el món.
Un de cada 10 afectats acaba patint una ceguera absoluta. Hi ha una capa de cèl·lules a la part posterior de l’ull que és el suport de la part que veu la retina. Aquesta capa de cèl·lules es comença a degenerar-se i mor, el resultat és que la persona és queda cega .
El tractament consisteix a remplaçar la capa de cél·lules oculars que han patit un procés degeneratiu a causa de la edat per cél·lules noves obtingudes a partir de la manipulació de cél·lules mare embrionàries.

La meva opinió: He escollit aquest tema per fer el taller de premsa per què em sembla un gran avenç, i una gran notícia per publicar. Crec que molt aviat tothom que sigui cec podrà tornar a veure mitjançant aquesta cura.A veure si començem aviat!