divendres, 30 d’octubre del 2009

Estopa (Taller de música)


El conjunt Estopa esta format pels germans David que és el vocalista i Jose que és el guitarrista. Van néixer Cornella de Llobregat a Barcelona. Van passar la seva infància escoltant música de conjunts de rumba populars dels anys 80 per això el seu pare els hi va regalar guitarres Espanyoles. Després de uns quants anys d'institut van decidir deixar els estudis per començar a treballar, el seu ultim treball va ser en la producció de peces per automòbils a SEAT on van fer una de les seves primeres cançons:La raja de tu falda i mes endavant Pastillas de Freno les dues inspirades on van treballar.
El nom d'Estopa surt de la fàbrica on van treballar ja que el seu encarregat els cridava molt la frase ¡Dadle estopa! per què anèssin més depressa. Durant aquest temps van començar a tocar en diferents llocs propers al seu barri com per exemple en petits locals. Al 1998 es van presentar al concurs de cantautors del barri d'Horta-Guinardó el qual van guanyar amb la cançó "Luna lunera" En aquest temps van gravar una maqueta que tenia 40 cançons, aquesta maqueta de casset, de ma en ma, es va difondre per tota Espanya.
La dona de David tenia un professor de natació que tenia un amic que treballava a EMI, i aquest els va aconseguir una proba per BMG. Després d'escoltar la maqueta, els van convidar a Madrid a una proba que va agradar als caps de la discogràfica, després d'això van optar per fer una inversió en aquests dos germans en el seu primer disc, Estopa.
Discografia:
Tenen 3.500.000 copies venudes aproximadament
2001 “Destrangis”-800.000 copies venudes
2002 “Más destrangis”-200.000 copies venudes
2004 “¿La caye es tuya?”-600.000 copies venudes
2005 “Voces de ultratumba”-500.000 copies venudes
2008 “Allenrok”-180.000 copies venudes