dissabte, 13 de març del 2010

Cheb Mami (Taller de música)

Cheb Mami és un cantant d'origen Algèria, del gènere musical Rai. Ha interpretat les seves cançons en varies llengües com àrab, francès i egipci. Cheb Mami va néixer l'any 1966 en un barri anomenat Graba-el-wed a Algèria. Els seus pares eren obrers però a ell des de molt petit li agradava cantar.
-La seva carrera musical: El 1982, el seu company de l'agrupació el va animar a participar en un concurs transmès pel canal de televisió Algèria, radio televisió Algeriana, al programa alhan wa chabab (en català, melodies de joventut), on es buscava trobar nous talents musicals.
Des de 1982 a 1985, Chab mami va gravar aproximadament deu cassets, arribant a produir des de 100.000-500.000 còpies, i sense rebre una remuneració justa. El 1985 va viatjar a París, i va realitzar diverses produccions musicals, fusionant el rai amb diversos gèneres com el blues, la salsa, el reggae, el hip, hop, i integrant alguns ritmes dels seus ídols Stevie Wonder, Otis Redding, el raper francés MC solaar. Aquest mateix any va tornar a Algèria, i va fer la seva primera aparició oficial al primer festival rai a Orà. Aquest succés va marcar el reconeixement d'aquest gènere musical per part de les autoritats governament del país.
-La meva valoració: Trobo que es un excel·lent músic i famós en alguns països, i molt estimat pels seus i també pels seus fans ja que té molts àlbums i quasi tots agraden a la gent que els escolta.