dissabte, 13 de març del 2010

Don Omar

William Omar Landó Rivera (Carolina, Puerto Rico, 10 de febrer de 1978), conegut artísticament com Don Omar, és un cantautor, empresari i coordinador musical.És un artista de reggaeton, però també ha gravat en gèneres com a salsa, mambo, música electrònica i bachata.

Va passar tota la seva infantesa fins als 18 anys a Caguas, fins que es va traslladar a Sant Joan. Va viure en una pobresa extrema i al costat dels seus dos germans va haver d'aguantar el patiment de la seva mare per treure'ls endavant, ja que el seu pare va marxar i mai va tornar.

Durant els seus primers anys anava a l'escola junt amb el seu germà, però això es va acabar quan va decidir participar d'convent cristià. Gràcies a això, va començar el seu caminar per la música i amb només dotze anys va composar el que va ser el seu primer tema. Dos anys abans la seva mare li havia fet una cançó ajudada pel convent, que encara avui en dia es canta en aquest lloc. Amb molt poca edat havia aconseguit participar en més de vint àlbums, composar per altres artistes i participant activament amb ells.

La seva història "artística" es desenvolupa, en l'orfenat de Sant Josep de Guzmán, on va ser pastor durant quatre anys, i paral.lelament a aquesta activitat va participar en diversos grups que cantaven en celebracions religioses. Va debutar al reggaeton el 1996 al CD anomenat Gènesi, la seva cançó va ser la número 2 amb el títol del nom d'un verset bíblic "Joan 3:16".

Don Omar l'any 2004 va inaugurar el seu primer estadi infantil amb el que vol recolzar psicològicament i econòmicament als nens del seu país que pateixen problemes d'Autisme, els guanys obtinguts per la seva línia de roba en un percentatge aniran directament a la seva fundació. En l'actualitat Don Omar està considerat com un "rei del reggaeton", encara que ja no només és en aquest gènere, sinó en tota la música Urbana en general.

He escollit aquest artista perquè és una persona que ha passat per moltes coses per arribar on és ara. A més m'agraden les lletres de les seves cançons per què hi mostra la realitat de les coses i els sentiments que té.

Greissy