dimarts, 2 de març del 2010

Naach Scratch (Taller de música)


Jo he escollit a Nach Scratch que és un artista de Rap espanyol, el vaig escollir a ell, perquè crec que és un dels pocs rapers que no canta per cantar, li dóna un fonament a les seves cançons, un sentit pel qual escoltar-les. Quan escriu les seves cançons un 90% de les seves lletres parla de realitats de la vida, de fets que succeïxen sovint a la nostra societat i crec que és un artista del que val la pena fer un treball.
Amb els seus temes normalment ens fa o hauria de fer-nos pensar i mirar les nostres vides i comparar-les amb el que ell canta i poder modelar-les a com ens aconsella en les seves rimes.
El que més m'ha interessat del que he trobat són les seves cançons, perquè hi havia molts temes que jo no coneixia, per exemple he escoltat un tema que es deia "Clandestinos" que parla de 3 històries d'amor que en la societat no estan ben vistos per diferents raons.

UNA MICA SOBRE ELL: Ignacio José Fornés Olmo, artísticament conegut como Nach, és el nom d'un MC alacantí (Espanya). És un dels rapers més veterans de l'escena espanyola. Al 1995 va fer les seves primeres maquetes titulades "D.E.P" i "Trucos". Més tard vindrien els concerts, llargues jams i col·laboracions juntament amb SFDK, Expressió en Conserva o Nerviozzo.
Després d'un període d'ombres i clars, es va posar a gravar el seu primer àlbum: "En la Brevetat de los Dias", mentre participava en l'enregistrament del single "Basados en hechos Reales" de Nona. El seu segon disc "Poesia Difusa" està ple de manifests contra la hipocresia. Per la gran acceptació del públic d'aquest disc, es va publicar un DVD d'un concert de Nach al novembre de l'any 2003 a Barcelona.
L'ACB el va escollir per a escriure i protagonitzar l'himne la temporada 2004-2005 de bàsquet. El tema es va titular "Juga", del que va sortir un maxi amb el tema principal, l'instrumental, el videoclip i la versió a capella. En aquesta cançó nomena a 26 jugadors que van participar en aquesta temporada i a dos històrics de la lliga (Fernando Martín i Pau Gasol).
A principis de novembre del 2005 publica el seu tercer disc, "Ars Magna / Mirades". Es tracten temes com el futur mediambiental, el pas del temps o el mercat discogràfic. El segon és un disc més conceptual perquè cada cançó és la forma diferent de veure la vida de diverses persones, incloent un nounat, una prostituta, un ex presidiari, un immigrant, un cec, una parella homosexual, gent de diferents cultures, de la vida d'una família en la qual el pare va a ser acomiadat i un taxista.