dilluns, 12 de novembre del 2007

Biografies del món: Pau Gasol (Mediterrània)

Va naixer al sí de la seva família anomenada Gasol. La seva família està dedicada a la medicina, per que el seu pare Agustí Gasol és sanitari i la seva mare és doctora. Pau va estudiar medicina durant un temps però ho va deixar perquè no podia fer les dues coses a la vegada. Té dos germans, en Marc que també és jugador professional a l’Akasvayu Girona i l'altre és l'Adrià que medeix 1,77m només amb 12 anys.

Pau va començar a jugar a bàsquet al pati del seu col.legi que s’anomenava Llord del Cornellà. Un home va anar veure com jugava Pau Gasol i el van fitxar. Després el van fitxar el F.C Barcelona, a la temporada 97/98 va guanyar el campionat de júnior d’Espany. Al 99 va debutar a la lliga ACB va jugar 3 partits més amb el primer equip F.C Barcelona, va ser escollit a la primera posició del draft convertint-se en el primer espanyol en aconseguir-ho i el segon espanyol en pujar a la NBA després de Fernando Martín. Va ser escollit per Atlanta Hawks i fou traspassat por Lorenzen W.Hirgh i Brevin Kmight a canvi de Jamal Tynley i Shaaref Abdul-Rahim.

Va debutar a la lliga ACB el 2000 anb el F.C.Barcelona jugant contra Richo Manresa. Va debutar contra Detroit pistons aconseguint dobles figures, 15 rebots, 5 assistències, i 12 punts.També va jugar al All Star de las Vegas. No va aconseguir cap punt però va ser el màxim rebotejador donant 3 assistències. Ademés va ser el rookie del seu any i el màxim anotador dels rookies . Tambè va ser campió del mòn al japò guanyant a Grecia i de pallissa!

Els dos germans Gasol en Pau i en Marc sòn una de les parelles de pivots amb mes valoració de el bàsquet cátala. Han arribat al final del Europeu però van perdre contra Rússia .

I així acaba es la vida d’en Pau Gasol com a jugador de bàsquet.



Carlos M.