dimecres, 10 de juny del 2009

Mikado (Taller "A què juguem?")


El mikado o bastonets xinesos és un joc de destresa, que recalca sobretot l'habilitat del control de moviments de la mà. Consisteix en n feix de peces primes, de colors i rectes; són d'aproximadament 20 centímetres de llarg i d'un grossor cilíndric d'aproximadament 5 mil·límetres més o menys de diàmetre cadascuna de les vares.
Els bastonets són de colors comuns: vermell, verd, groc i blau, i de tots els bastonets, solament un d'ells és de color negre, o en alguns casos blanc; aquest bastonet és únic i important al joc. A part del bastonet negre (o blanc), els altres bastonets de colors són de quantitats vàries, i tenen valors de punts diferents segons un color o un altre; sent, per tant, el de més valor el bastonet únic.

MATERIAL QUE EM DE FER SERVIR.
Escuradents, pintures, pinzells, cinta de carrosser,i un rotllo de paper d'alumini.

ELS PASSOS QUE HEM DE FER.

  • Agafem els escuradents, els hi fem diferents marques , hi posem la cinta de carrosser per no tacar fora de les marques.
  • Començem a pintar-los de diferents colors,i a posar-li una puntuació diferent a cada color. Ex: El color vermell val 5 punts, el groc val 7,i el blau val 9 punts.
  • Quan hem acabat de pintar els escuradents agafem el rotllo de paper d'alumini i el pintem d'un color i hi posem un petit trós de cartró a la part de baix.Aquest rotllo de paper d'alumini serà la caixeta cilíndrica on guardarem el nostre joc mikado.